sofiaeinride

Life's good

Kategori: Vänner

En härlig vecka men födelsedagsfest hos bästa Stephanie, fått jobb på mezo, fest hos Rikard, med mera!

TBT Istanbul

Kategori: Foto

Det fanns en enorm marknad mitt i Istanbul. Det var kanske lika stort som väla om inte större, där kunde man hitta allt från sötsaker till kläder. :) 
Överallt fanns det fria hundar
 Utanför moskén Haga Sofia 😎


En dag var vi på turkiskt bad med skummassage, det gick ut på att man först bastade i en "vanlig" finsk bastu, sedan gick vi in i den turkiska bastun. I den turkiska bastun var det inte supervarmt i luften, däremot fanns det en väldigt varm stor platta i mitten av rummet som man skulle lägga sig på.
Efter vi legat på den stora plattan fick vi gå in i varsitt rum för skummassage - massörerna blåste upp en stor "nylonstrumpa" som var doppad i någon tvål, sen så drog dom den uppblåsta bollen överallt på hela kroppen tills all luft var borta. Efter det blev vi skrubbade och tvättades. När hela badet var klart virades vi in i dessa handdukarna som ni ser på bilden. 


Överallt på gatorna såldes det bland annat majskolvar, bröd, musslor och kastanjer för bara några kronor. 
En butik, av många, som sålde vapen 
Även här en, av väääldigt många, butik som sålde Turkish delights. Det var ett mjukt godis som fanns i alla världens smaker. Fanns även kryddor, baklava, nötter och té. Dessa butiker fanns minst en men oftas flera på varje gata!
En kväll när vi skulle ut i Istanbuls "festområde" stod det 100tals poliser med skyddshjälmar och vaktade vid tunnelbanan. Tydligen hade der varit en viktig fotbollsmatch. Tur hade de vunnit matchen så alla var glada. Det firades i timmar och exakt alla hade bengaler, till och med de minsta barnen på kanske 10 år??? Helt crazy 

En solig dag åkte vi båt till den asiatiska delen av Istanbul!